Hur sätter man upp PostNord modulen i WooCommerce 3.x

Kom ihåg att använda licensnyckel, postnords API-nyckel och API-nyckel för Google Maps.

• PostNord API-nyckel kan beställas från: developer.postnord.com
  • Licensnyckeln skickas till dig i ett e-postmeddelande från vConnect när du beställer modulen
  • Du kan beställa Google API-nyckel: Google API key

Instruktioner för PostNords API-nyckel finns på: https://vconnecthelpdesk.zendesk.com/hc/en-us/articles/211648085-Hur-skapar-jag-PostNord-API-key

Guide till Google Maps API-nyckel finns på: https://vconnecthelpdesk.zendesk.com/hc/en-us/articles/211647925-Hur-skapar-jag-Google-Maps-API-Key

1. Gå till: WooCommerce à inställningar

2. Gå till Shipping > Välj All - In - One

3. Lägg till e-post, license key, PostNord api key och Google Maps API key.
    Tryck på spara ändringar.

4. Gå till WooCommerce à inställningar à Frakt

5. Klicka på “välj shippingzon” att lägga till länder du skickar till.

6. I zonnamn, anger du ett namn, till exempel. Danmark och tryck på Spara när du har lagt till en fraktzon.

7. Tryck sedan på "lägg till leveransmetod (er)" för att lägga till de leveransalternativ du vill använda i din webshop.

8. Välj din "fraktmetod"

9. Tryck sedan på "Lägg till leveranssätt"

10. Då kommer du tillbaka till sidan nedan.

11. Bestäm vikt och priser
    Tryck på leveransmetoden du vill ställa in. (här kan du också lägga till leveransmetoder genom att trycka på "Lägg till leveransmetod")

Sedan kommer ett popup-fönster där du kan lägga till alla priser / vikt du vill ha, men det är viktigt att du alltid börjar med 0.

Börja afylla i leveransformuläret
    Då anger du vikt och maximalt pris.

Det är viktigt att du sätter den sista ”Max Price” och ”Max vikt” till ett "oändligt" nummer (t ex 100 miljarder). Om du bara skriver 2000 kan dina kunder inte leverera order över 2000 kr.

Du kan ställa in modulen så att du kan erbjuda gratis frakt på beställningar över ett visst pris eller vikt.

Du kan alltid lägga till fler leveransmetoder och priser.

12. Gratis frakt baserat på pris

Om du vill ha gratis frakt på beställningar över en prisgräns, då kan du sätta upp det så(i det här exemplet, gratis frakt på beställningar över 500 SEK):

13. Gratis frakt baserat på vikt

Om du vill ha gratis frakt på beställningar över en viktgräns, då kan du sätta upp det så(i det här exemplet, gratis frakt på beställningar över 10 kilo):

Tryck sedan på "Spara ändringar"

Nu är modulen inställd och ska fungera i din webshop. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss.