Sätta upp modulen i PrestaShop

Hur man sätter upp modulen i backend för PrestaShop

- När modulen är installerad så är det viktigt att följa vissa steg för att få den att fungera.

Före ni påbörjar att sätta upp priser så skall ni veta att med modulen installerad så medföljer ett extra fält för prisuppsättning. Nedan finner ni en bild på detta men det betyder att om ni redan har ett fält för ex Sverige ( SWE ) så dyker ett extra fält upp kallat ''SE''. Detta fält dyker upp under alla era leveransmetoder samt leveransföretag, så för att se till att andra företag fungerar vänligen bara aktivera detta fält vid sidan av och skriv in priserna i detta också.

1. Gå till backend > Moduler ( där finner ni modulen )

För att installera modulen klicka på ( Install/Installera ) och ni får upp ett alternativ som bilden nedan, klicka på Fortsätt med installationen.

2. Om allt gått fint så får ni upp följande bild nedan som visar att installationen gick fint och där ni skall skriva in er API nycklarsom ni har skapat via följande länkar:

- https://vconnecthelpdesk.zendesk.com/hc/en-us/articles/211648085-Hur-skapar-jag-PostNord-API-key

- https://vconnecthelpdesk.zendesk.com/hc/en-us/articles/211647925-Hur-skapar-jag-Google-Maps-API-Key

I de två första fälten skriv in er API och nedan detta välj hur ni vill att modulen skall se ut eller fungera, här kan ni välja PostNord Universe ( alla leveransmetoder i en blå knapp ) eller seperata. Ni kan också välja Flex Delivery samt om ni vill att era kunder skall se väder i modulen för fem dagars period.

OBS: När ni skrivit in API PostNord och API Google och allt stämmer så klickar ni på SAVE-SPARA, om allt är korrekt med API så kommer översta alternativet försvinna, se bild nedan:

3. Nu har ni satt in modulen i er shop och det är dags att skriva in samt sätta upp vilka leveransmetoder ni vill använda samt priser, för detta gå till Shipping/Leverans, se bild nedan, allt som är markerat i rött tillhör PostNord modulen.

För att aktivera de metoder ni vill använda, se längst till höger i bilden och klicka på status om ni vill aktivera/dekativera denna.

För att skriva in priser, klicka på en av metoderna ( ex till postlådan ) och se bild nedan:

I General Settings kan ni byta namn på metoden, kom dock ihåg att metoden är till för ( till postlådan )

Nästa steg är Shipping locations and costs, där skriver ni in priserna för metoden, se bild nedan: