Hur sätter man upp modulen i Magento 2

Följande guide hjälper dig att ställa in PostNord-modulen.

Först och främst behöver du en PostNord API-nyckel och en Google Maps API-nyckel.

• PostNord API-nyckel kan beställas från: developer.postnord.com
  • Licensnyckeln skickas till dig i ett e-postmeddelande från vConnect när du beställer modulen
  • Du kan beställa Google API-nyckel: Google API key

Instruktioner för PostNord API-nyckel finns på: PostNord API-nyckel
Key Key Guide för Google Maps API finns på: Google Maps API-nyckel

1. Öppna din Magento 2 backend och skriv in "STORES" och välj sedan "Configuration"

2. Bläddra ner och hitta "SALES", här väljer du "Shipping Methods".

3. Då kommer du till nästa sida där du klickar ”PostNord – General”

4. Ange PostNords API-nyckel, API-nyckel för Google Maps och licensnyckeln du mottog i vConnect-posten när du beställde modulen.

5. Bläddra längre ner på sidan där du skall fylla i informationen under de leveransmetoder du vill använda, välj om det ska vara Aktivt eller inaktiverat, fyll i leveransmetod, leveranstid, vikt och pris etc.

Pris baserat på köpeskillingen fungerar så att i det här exemplet anges att om köpeskillingen är mellan 0 kr och 1000 kr. Leveranskostnaden 50 kr. Och om köpeskillingen är över 1000 kr., Är leverans gratis.
    (Det är viktigt att när du som exempel på bilden sätter leveranspriset på 0 kr. när inköpspriset är över 1000 kr., sätt "Max pris" som något oändligt eftersom kunder annars inte kommer att kunna köpa för ett belopp som är högre än det du har skrivit).

Prisbaserad viktning innebär att i det här exemplet anges att vikten av de inköpta varorna väger mellan 0 kg och 5 kg, leveransen är ledig och om vikten av de inköpta varorna väger mellan 5 kg och 25 kg, leveranskostnader 50 kr. (Allt detta kan sättas upp som önskat)

Alla möjliga leveransalternativ är listade sidor, så du väljer bara vilken du vill konfigurera och erbjuda dina kunder. Du kan trycka på olika leveransmetoder och fliken kommer att dyka upp för att stänga dem, trycka på samma plats och fliken stängs igen.

6. När du har fyllt i alla ovanstående uppgifter och ställt in önskat leveransalternativ, tryck på "Spara konfig" i det övre högra hörnet och sedan är modulen inställd.